Har dit barn svært ved at læse? Hjælpen er her
Tidspunkt: 19 september, 2021
Der er gode og spændende bøger for dit større læsesvage barn

Læse-let-bøger er ofte ikke tilstrækkelige for større børn med læsevanskeligheder, for indholdet er for kedeligt. Men der findes både teenager-bøger, som er meget lette at læse, og gode bøger for de mindre børn.

 

Læse-let-bøger er ofte ikke tilstrækkelige for større børn med læsevanskeligheder, for indholdet er for kedeligt. Men der findes både teenager-bøger, som er meget lette at læse, og gode bøger for de mindre børn.

 

Det kan være svært at finde gode, spændende og alderssvarende bøger til unge på 12-15 år, som har svært ved at knække læsekoden og dermed læser på et meget lavt lix. Men fortvivl ikke, for der findes efterhånden en del serier med bøger på lix 5 for målgruppen oprettet af forfatter Kirsten Ahlburg. 

 

Der er ikke gået på kompromis med spænding og målgruppens interesser, men bøgernes læseniveau ligger på 1. – 2. klasses niveau.

 

Følgende forlag har en lang række bøger på lix 5 og opefter og egner sig både til piger og drenge: 

https://straarupogco.dk/vare-kategori/unge/letlaesning-til-unge-og-voksne/hip/ 

https://turbine-undervisning.dk/ungletlaest/ 

https://www.elysion.dk/catalogsearch/result/?q=ung+l%C3%A6s  

 

Også bøger til mindre børn

Børn i 1.-3. klasse kan også have svært ved læsningen, når kammeraterne læser på højere og højere lix, og de ikke selv har knækket læsekoden helt endnu. Her findes der også gode serier med bøger med højst to bogstaver i hvert ord. Efterhånden som barnet bliver bedre til at læse de små ord, kan man så fortsætte til bøger med højst tre bogstaver og herefter fire bogstaver.

 

Disse serier er også oprettet af forfatter Kirsten Ahlburg, og de fleste bøger er skrevet af hende. De fleste af bøgerne i disse serier kan fint læses af børn op til 3. klasse:  

https://straarupogco.dk/vare-kategori/boern/letlaesning-indskoling/fiktion/rap/ 

https://straarupogco.dk/vare-kategori/letlaesning/fiktion/rim/mini-rim/ 

https://turbine-undervisning.dk/abc-lydret/ 

https://www.elysion.dk/catalogsearch/result/?q=m

https://www.elysion.dk/catalogsearch/result/?q=+Max+3+b%C3%B8ger