Maja: Jeg ville gerne have hørt mere om Astrid Krags arbejde
Tidspunkt: 24 oktober, 2021
Maja blev fotograferet sammen med Astrid Krag på Christiansborg.Foto: Arne Lund Mogensen

 

Maja Frandsen mødte social- og ældreminister Astrid Krag på Plejebørnenes Dag. Hun har et helt konkret forslag til næste års program.

 

Maja: Jeg ville gerne have hørt mere om Astrid Krags arbejde

 

 

Maja Frandsen på 14 år var spændt, da hun 11. oktober sammen med i alt 18 børn og voksne besøgte Astrid Krag på Christiansborg. Hun mødte en venlig og smilende minister, der henvendte sig til alle børnene og forklarede engageret om sin arbejdsplads.

 

Astrid Krag havde ikke så meget tid, før hun skulle videre til et andet møde.  

 

- Jeg ville gerne have spurgt hende om, hvordan hun blev interesseret i politik og i at blive minister. Og hvorfor hun synes, at hende ministerområde er spændende. Men det var der desværre ikke tid til, fortæller Maja.

 

Hvad laver en minister egentlig?

Turen til Folketinget indeholdt rundvisning til blandt andet Socialdemokratiets gruppeværelse, folketingssalen og Grundloven. Og Astrid Krag fortalte om det danske demokrati, der udspringer af Grundloven.

 

Det var interessant, men Maja ville egentlig hellere have hørt mere om, hvordan det er at være minister, hvad en minister laver, og hvordan en ministers arbejdsdag er.

 

- Vi hørte og så meget om Astrids arbejdsplads. Og det var interessant. Der var meget, som jeg ikke vidste noget om i forvejen, siger Maja Frandsen, der går i 9. klasse.

 

- Men jeg ville egentlig hellere høre om hendes arbejde frem for hendes arbejdsplads. Altså, hvad arbejder hun med til daglig? Hendes arbejdsplads er Folketinget, men hvad er det mere præcist, hun laver som folketingsmedlem og som minister? Det ville jeg gerne vide mere om. Så måske kan hun fortælle om det næste år, hvis hun stadig er minister.  

 

Måske er der lighed mellem Astrid og Maja

Astrid Krag er som socialminister børnenes minister, og hun har ofte udtalt, at hun brænder for at give børn så gode vilkår som muligt.

 

Det kan Maja godt genkende, hun går bare mere praktisk til værks.

 

- Jeg hjælper til med handicapridning. Jeg har altid været interesseret i ridning. Det er dejlige dyr, som man kan få et særligt bånd til. For fysisk eller psykisk handicappede kan ridning være rigtig godt. Man får bedre balance og styrke, og det er godt for muskler og led. Og så er det dejligt at sidde på ryggen af det store dyr og mærke dets bevægelser.

 

På den måde er Maja Frandsen med til at hjælpe andre unge, som har det svært. Det ville Astrid Krag sikkert bifalde.

 

Metatekst

Metatitel: Maja: Jeg ville gerne have hørt mere om Astrid Krags arbejde

 

Meta Description: Maja: Jeg ville gerne have hørt mere om Astrid Krags arbejde