Plejefamiliens Landsforening FØR og NU efter afgørelse i FH
Tidspunkt: 31 december, 2021 09:00
Byline: PLF Bestyrelsen

Plejefamiliens Landsforening FØR og NU efter afgørelse i FH

 

SL vandt organiseringsretten i FH over for Serviceforbundet, hvilket betyder, at vi ikke må være med i Serviceforbundet, som vi PLF var medlem af, som en paraplyorganisation.

Hvad betyder det; Det betyder, at andre fagforeninger i FH ikke må organisere plejefamilier. Men en fagforening uden for FH må gerne - og det er det, vi gør.

Hvor fik PLF’s medlemmer hjælp fra under Serviceforbundet: Vi har selv hyret freelance socialrådgivere. Det er udelukkende dem, som hjælper PLF-medlemmer. Vi finder freelance rådgivere, som vi gerne ser, selv er plejefamilier. Det er vores freelance rådgivere, der har dialogen samt bisidder medlemmer i sagerne. Det kan også forekomme, at det er et af bestyrelsens medlemmer.

I 2020 brugte PLF knap 300.000kr udelukkende på medlemssager. 25% af PLF-medlemmer har haft en sag i det forgangene år.  Sagerne kan omhandle vederlag, ferie, anklager, samarbejdsvanskeligheder, efterværn, tilsyn.

Vi har valgt at spare på administration for fortsat at have budget til ALLE medlemssager. Det betyder, at i år er der afsat 350.000 kr. til medlemssager på budgettet.

I PLF er vi meget personlige. Når et medlem ringer til medlemstelefonen, så vil man altid få fat i en plejemor/plejefar. Vi ved, hvad I står i, uden at I behøver at forklare ret meget. Ud fra samtalen så ved vi, hvilken hjælp I skal have.

Vi må skam stadig gerne være fagforening, og det er vi - helt ud til fingerspidseerne!

Der er ikke et ønske fra KL om at lave overenskomst. KL ønsker en lovgiven plejefamiliereform – den forhandling er vi inviteret med til, hvilket starter i denne måned. Vi er og bliver i arbejdstøjet.

Min A-Kasse er stadig vores A-Kasse og dem, der inddriver kontingentet. Det er helt uforandret.

Med andre ord - vi er Plejefamiliernes Landsforening ligesom, du kender os.

Der skal heller ikke være nogen tvivl om, vi arbejder for bedre og ordentlige forhold. Så støt op om os –måske kender du en plejefamilie, der ikke er medlem, så må du meget gerne henvise dem til os.

Uden medlemmer så er PLF ingenting – sammen er vi stærkest.

Fagforening af og for plejefamilier