Hvordan får vi flere plejefamilier i Danmark?

Skrevet af PLF

september 26, 2019

Invitation til GRATIS konference i Vejen

Kære Kommuner fra Fyn, Syd- og Sønderjylland

Fagforeningen Plejefamiliernes Landsforening inviterer til en række konferencer rundt omkring i landet. Målet er at samle så mange plejefamilier som muligt samt at skabe dialog mellem plejefamilierne, de lokale kommuner, politikere, tilsyn, Socialstyrelse, Kommunernes Landsforening (KL), Socialministeriet og måske socialministeren i en paneldebat, hvor hovedemnet er, hvordan kan vi skaffe flere plejefamilier i Danmark.

Lige nu ligger rigtig mange kommuner i ”krig” med hinanden for at skaffe plejefamilier til deres børneanbringelser. En plejefamilieanbringelse er billigere end en institutionsanbringelse, men det skal også være den rette anbringelse for barnet.

Plejefamiliernes Landsforenings ønsker at italesætte problematikken og undersøge, hvordan man kan øge antallet og kvaliteten af plejefamilier i Danmark. Hvordan kan vi sammen tale området op og fagliggøre det vigtige arbejde, som plejefamilier udfører rundt omkring i Danmark?

Udover en meget vedkommende politisk debat, hvor alle i salen bliver involveret, har vi indbudt Jens Arentzen, som holder et foredraget:
 ”En skæv opvækst”
Med udgangspunkt i Jens’ egen opvækst i skyggen af en psykisk syg mor beretter han indlevende og gribende om ’skæve’ børn og unges reaktioner og forsvarsmekanismer. Jens går i foredraget helt tæt på, og leverer en oplevelse ud over det sædvanlige. Foredraget er både inspirerende, gribende og rørende, men hvor Jens formår at kombinere alvor og humor.

Alle plejefamilier kan få et kursusbevis, efter afholdt konference, enten fra PLF eller efter aftale med kommunen. I er meget velkomne til at udsende invitation på kommunens vegne eller i samarbejde med os og invitere de plejefamilier, som I arbejder med i jeres kommune. Kommunens egne medarbejdere er naturligvis også meget velkomne.

Konferencen foregår 
28. oktober klokken 10-15
Basen Askovvej 7, 6600 Vejen

Der er også mulighed for at deltage i Løgstør 24. oktober eller Ringsted 6. november 2019.

Tilmelding til konferencerne på https://plejefamilierne.dk

Her kan I hente invitation, i kan udsende til jeres Plejefamilier 

Med venlig hilsen
Thomas Vorre
Formand for Plejefamiliernes Landsforening (PLF)