Regeringens børnepakke sløjfes!

Forårets børnepakke bliver returneret, inden den er blevet pakket ud.

Når finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) tirsdag præsenterer regeringens finanslovsforslag, er der ikke penge til den børnepakke, som SR-regeringen foreslog i maj.

Børnepakken skulle sikre et løft på 2,5 milliarder kroner over fire år til børneområdet. Pengene skulle blandt andet bruges til mere pædagogisk personale og bedre fysiske rammer i daginstitutionerne, ligesom pædagogerne skulle have et kompetenceløft.

Men det bliver altså ikke til noget. Regeringen fremlægger nemlig en finanslov, hvor der i alt skal spares fem milliarder kroner for at nedbringe statens underskud.

”Vi lægger meget vægt på at være ansvarlige og på at skabe balance i økonomien. Vi kan kun sikre kernevelfærden ved at lave de nødvendige prioriteringer og gøre op med tanken om en offentlig sektor støbt i cement, hvor intet kan laves om,” siger Claus Hjort Frederiksen til Berlingske.

S: Børnene betaler prisen
I oppositionen undrer Socialdemokraterne sig over, at der er råd til at genindføre håndværkerfradraget, men ikke til at hjælpe børnene.

”Det er helt forkert, at regeringen skrotter de initiativer, som kunne give et bedre børneliv, samtidig med at man bruger et milliardbeløb på en boligjobordning, som giver ganske få hundrede arbejdspladser. Vi synes, det er trist, at det er børnene, der skal betale prisen,” siger partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, til Politiken.

Både Enhedslisten og SF mente i foråret, at børnepakken var uambitiøs, fordi den ikke indeholdt minimumsnormeringer, men nu ærgrer begge partier sig over, at pakken bliver sløjfet helt.

Også pædagogernes fagforbund, BUPL, ærgrer sig.

”Konsekvensen er tydelig. Det betyder, at det bliver sværere at sikre socialmobilitet, det bliver sværere at få alle med og sværere at inkludere og udvikle på børns sprog. Lige nu står pædagoger med store børnegrupper på 15-20 stykker, og det betyder faktisk, at vi ikke har mulighed for at bruge det, som vi er uddannet til,” siger BUPL's formand, Elisa Bergmann, til Berlingske.

Af Altinget

29. september 2015