Plejefamilier i oprør over lønnedgang

Plejefamiliernes Landsforening fraråder folk at tage plejebørn.

Med kort varsel har Guldborgsund Kommune givet omkring 40 plejefamilier besked om, at deres vederlag sættes ned med omkring 4.000, 8.000 eller 12.000 kroner om måneden.
Den beslutning gør formanden for Plejefamiliernes Landsforening, Jens Vegge Bjørck, vred. For plejefamilierne kan reelt stå med valget mellem at acceptere lønnedgangen eller sige farvel til deres plejebarn.
- Magtforholdet er så uligt. Kommunen siger jo ”De børn, I har sagt ja til at gøre til en del af jeres familier, dem henter vi ud om en måned, hvis ikke I afleverer 48.000 kroner om året.” Det er ikke et anstændigt valg at give folk, siger han og kritiserer, at kommunen på den måde ændrer på forudsætningerne.
- Det væsentlige er, at man kan stole på det, man indgår en aftale om med en dansk forvaltningsmyndighed. Men det kan man ikke. Så vi advarer familier mod at blive plejefamilier, for man kan blive udsat for noget, man ikke regner med. Folk har en opfattelse af, at de bliver terroriseret, siger han.
Leder af kommunens myndighedsafdeling på børneområdet Torben Jørgensen forklarer, at lønnedgangen er baseret på vurderinger af, at de enkelte børn er blevet mindre plejekrævende.

Læs mere om sagen i torsdagens avis, hvor familiechefen giver til genmæle.

Af Lokaltidende Lolland

11. marts 2016