logo-image
Danske plejefamilier stifter ny fagforening

Danske plejefamilier stifter ny fagforening

Der er akut behov for ordentlige løn- og arbejdsvilkår for plejefamilier, hvis der fremover skal være nok plejefamilier til at tage sig af sårbare og udsatte børn. Sådan lyder meldingen fra den helt nye fagforening – Plejefamiliernes Landsforening – der netop har set dagens lys.
 
Omkring 13500 danske børn er anbragt uden for hjemmet, 57 procent af dem hos plejefamilier. Flere hundrede danske plejefamilier knokler hver dag, døgnet rundt, for at tage sig af denne gruppe af børn, som har et særligt stort behov for stabilitet, tryghed og kærlighed.

Desværre er løn- og arbejdsvilkårene for plejefamilierne i dag så ustabile, at stadig færre vælger at blive plejefamilie. Og ifølge den nystiftede fagforening ser tendensen ud til at fortsætte.

Thomas Vorre, formand for Plejefamiliernes Landsforening, siger:

- Vi ønsker en landsdækkende overenskomst på området, der giver os en fast månedsløn, pension og ferie på funktionærlignende vilkår. Vi har brug for økonomiske rammer, der kan give os ro til at gøre det, vi er bedst til, nemlig at sikre børnenes tarv.

Plejefamilier må give op
I dag fungerer det sådan, at en plejefamilie får vederlag fra kommunen, der er arbejdsgiver på området.
Beregningen af vederlagene sker på baggrund af, hvor belastet barnet er.
Men ifølge Plejefamiliernes Landsforening svinger vederlagene fra kommune til kommune og typisk også fra år til år. Det tvinger nogle plejefamilier til at give op, fordi de ikke kan få deres økonomi til at hænge sammen.


Thomas Vorre, formand for Plejefamiliernes Landsforening, siger:
- Vi håber, at vi som fagforening får flere muskler til at arbejde for bedre vilkår på området, så vi, i samarbejde med kommunerne, kan give børnene en tryg opvækst og et bedre liv.


Fakta:
Fagforeningen Plejefamiliernes Landsforening blev stiftet på en generalforsamling lørdag den 9. marts 2019. Indtil da har Plejefamiliernes Landsforening haft status som interesseorganisation.


For uddybende kommentarer, kontakt:
 
Thomas Vorre, formand for fagforeningen Plejefamiliernes Landsforening, tlf.: 2443 1211, e-mail: tvg@plejefamilierne.dk

09. marts 2019

PLF