Netflix-serie om plejebarnet Anne rammer lige i hjertet

Tredje sæson af canadisk-amerikansk serie om en ung pige i plejefamilie er både relevant og medrivende underholdning, mener plejeforældre til teenagepige  

Ambeth McNulty, den 18-årige canadiske skuespiller, har hovedrollen i den populære Netflix-serie om et plejebarn.

 

Af Gitte Redder

Forældreløs pige anbringes på børnehjem efter en voldelig barndom. Derefter adoption til en plejefamilie. Konflikter. Dramatiske forviklinger. Forsoninger. Ungdommens forelskelser. Løsrivelse. Oprør.

Filmserien ”Anne with an E” lyder som en omgang halvkvalmende stereotyp underholdning. Men den canadiske tv-serie, som streamingtjenesten Netflix har været med til at producere, har netop haft premiere med sin tredje sæson og er yderst populær.

Faglig konsulent i Plejefamiliernes Landsforening Marianne List har slugt serien, som hun varmt anbefaler til andre danske plejefamilier.

”Den er fantastisk, og den nye sæson rammer lige ind i hjertet og beskriver de ting, der sker med og imellem teenagere, og hvad der kan ske med plejeforældre i samspillet med et barn i puberteten, der er ved at løsrive sig,” siger Marianne List.

I sæson 3 er den forældreløse Anne netop fyldt 16 år og kommer ud i alverdens dilemmaer med sin plejefamilie, ligesom hun gør sig sine første romantiske oplevelser.

”Jeg blev både rørt og ramt, da jeg så den, og udover at være god underholdning, giver den også lige lidt eftertanke i forhold til at være plejefamilie for teenagebørn,” siger Marianne List.

Hun understreger, at hun ikke skal være reklamesøjle for en gigant som Netflix men bare gerne vil inspirere sine kolleger til gode film, der også er værd at se sammen med sine plejebørn.

”Anne with an E” kan streames på Netflix Danmark med danske undertekster, og alle 3 sæsoner er tilgængelige.

Det er den Emmy-vindende Moira Walley-Beckett, der også har skrevet flere episoder af ’Breaking Bad’, der står bag serien. Hun håber, at fans af de første to sæsoner vil elske afslutningen af Anne-serien, hvor Anne bliver voksen.

23. januar 2020

Af Gitte Redder