Fejl og mangler i Assens kommunes beslutningsgrundlag

Plejefamiliernes Landsforening har gennem de sidste måneder været i dialog med Assens kommune og en gruppe af plejefamilier, der har plejeopgaver fra Assens kommune.

Assens kommune har indført en ny honoreringsmodel for at spare 1,4 mio. kr.

Denne tid har med al tydelighed vist, at der i den grad er behov for en fagforening af og for plejefamilier og en overenskomst/rammeaftale, der kan sikre plejefamilierne rimelige løn- og arbejdsforhold.

Assens kommune har desværre i hele denne periode haft et mål: at indføre en ny honoreringsmodel og samtidig spare 1,4 mio. kr. på området.

Honoreringsmodelen går helt ned til 2 vederlag, som svarer til en ungarbejders indtjening i det lokale supermarked efter skoletid og i weekenderne. Og enkelte plejefamilier er udsat for krav til fremtidige honoreringer, der mere end halverer deres indkomstgrundlag. Plejefamiliernes Landsforening bistår en lang række af plejefamilier i deres forhandlinger med kommunen. Forhandlinger som kommunen foretrækker at kalde dialoger, idet de ikke ønsker at ”handle” med børnene.

Vi bistår plejefamilierne i at påpege de fejl og mangler, der er i kommunens beslutningsgrundlag. Manglende børnesamtaler, flere år gamle handleplaner og direkte udeladelser fra plejefamiliernes statusrapporter, udeladelser, der er afgørende for en saglig og faglig vurdering af børnenes plejebehov.

Plejefamiliernes Landsforening følger selvfølgelig Assens Kommune til døren

 

28. april 2020