logo-image
Børnehjælpsdag på Facebook blev en kæmpe oplevelse for alle

På grund af coronakrisen var det ikke muligt at arrangere en fysisk Børnehjælpsdag. Men kreativiteten blomstrede på Facebook, og det blev en mindeværdig Børnehjælpsdag. Her er familien Dahl Nielsens historie.

Første gang, vi stifter bekendtskab med Børnehjælpsdagen, er for flere år siden, hvor jeg hører, at de giver billetter gratis til anbragte børn og deres familier til bl.a. Zoo, Legoland, Tivoli, Ree Park og meget, meget andet - store og små arrangementer. Og vi må sige, vi er ret imponeret over de arrangementer, vi har deltaget i.

At deltage sammen med andre anbragte børn giver en følelse af at være ok. En aha oplevelse af, at man ikke er den eneste, der ikke bor hjemme hos sine biologiske forældre.

Så da Ida fra BHD skrev ud i forbindelse med coronakrisen, at de gerne ville have, at anbragte børn lavede noget kreativt i forhold til nedlukningen af Danmark, blev vi glade. Her havde vi jo mulighed for - sammen med vores plejebørn - at give lidt tilbage.

Alle 4 børn var friske på opgaven, og det blev ret hurtigt en del af vores coronaskole. Vi skulle lave en bog om, hvem man ville være sammen med, og hvad man gerne ville lave efter corona.

Resultatet var ret enestående. 3 af børnene havde lavet de flotteste bøger, og den sidste lavede en flot tegning af en regnbue med håbet om, at alt nok skal blive godt igen.

Jeg filmede bøgerne, mens børnene selv fortalte, hvad de havde tegnet, og hvad de glædede sig til.

Lego havde samtidig doneret legoæsker, som børnene også fik tilsendt gennem Børnehjælpsdagen.

Selve dagen

Så lørdag den 2. maj sad vi alle klistret til skærmen. Vejret var godt, så børnene gik lidt til og fra, men vi deltog hele dagen og nød i den grad alt, hvad Børnehjælpsdagen står for og gør for anbragte børn.

Glæden var kæmpestor, da 2 af pigernes film af deres bøger lå fint på Børnehjælpsdagens facebookside. Og vores store dreng på 10 var en af de heldige til at vinde et gavekort på 500 kroner til CoolShop

Så de alle kunne jo se og mærke, at det betaler sig at gøre en indsats. Det bliver værdsat og giver enestående mulighed for at være en del af noget større.

Vi var med til banko, og jeg skal love for, det kildrede i maverne, da vi kun manglede et tal. Vi vandt ikke, men vi var med. Der var så meget god snak og glæde dagen igennem.

Og snakken har også været der efterfølgende. Så nu glæder vi os bare til at kunne deltage fysisk i alle de fede arrangementer og møde alle de søde ambassadører og andre plejebørn/anbragte derude i vores dejlige Danmark.

FAKTA
Om os

Vi blev plejefamilie for 12 år siden, og vi har haft 10 børn boende her i kortere eller længere perioder - først som aflastning - så max udvidet aflastning

Så børn, der kom “rigtigt” under vores vinger - først 1 barn, og i november 18 stoppede min mand - Allan - med sit fuldtidsarbejde som mælkemand hos Arla i Taulov for at hellige sig arbejdet som familieplejer på fuld tid.

Ind flyttede 3 skønne unger, så huset nu blev fyldt med børn i alderen 5, 7, 8 og 9 år. Foruden vores biologiske børn - drenge på nu snart 18, 22 og 24 år.

Drengen på 24 år er flyttet hjemmefra for flere år siden og har leveret det første pragteksemplar af et barnebarn her i januar 2020. Drengen på 22 flytter til august med sin kæreste til Odense, så drengen på snart 18 kan få storebrors store værelse i den rolige ende af huset med egen indgang, når han nu kommer hjem efter 2 år på Grejsdalens Efterskole - som i øvrigt kan anbefales. Det er et dejligt sted at være. Udover det har vi 3 skønne svigerdøtre.

Vi har i øvrigt stadig kontakt på de sociale medier med de andre 6 børn og/eller deres forældre, og næsten alle har været på besøg hos os efter, de har boet her i en periode af deres liv. Vi kunne ikke ønske os det anderledes.

 

28. maj 2020

Hanne og Allan Dahl Nielsen