logo-image
Forkælelsesweekend med PLF var et tiltrængt pust

Hos en plejefamilie fylder børnene meget. Derfor var en PLF’s forkælelsesweekend uden børn en dejlig oplevelse. Her er Betty Guldbrands beretning.

Jeg havde set meget frem til, at vi endelig kunne komme med på forkælelsesweekend med PLF. Tidligere var det ikke lykkedes os at komme af sted. Enten skulle manden på arbejde (off-shore ansat), eller også har vi ikke kunnet få plejebarnet passet.

Og det var da også tæt på denne gang, at det ikke lykkedes, da vi som flere andre plejefamilier ikke har haft aflastning på grund af Corona´en.

På vej til Samsø

Men vi kom afsted og tog med færgen til Samsø, hvor vi allerede der faldt i snak med en kollega og hendes mand fra egen netværksgruppe. Vi kørte til Ballen, hvor vi spiste en dejlig frokost på restaurant Skipperly. Herefter kørte vi til Brundby Rockhotel, hvor vi alle skulle indkvarteres.

Det var dejligt vejr og vi sad på terrassen og faldt i hyggelig snak, indtil vi om aftenen, fordelt ved 2 borde, nød en skøn 3-retters menu. Snakken gik lystigt ved bordene, og vi fik genopfrisket gode gamle sange.

På besøg hos en vinbonde

Næste dag kørte vi ud og besøgte en vinbonde. Vi så hans marker, mens han fortalte bl.a. om de forskellige druer. Vi smagte hans vine og sluttede af med at se hans fine vinkælder.

Derefter kørte vi til Issehoved og spiste lækre medbragte sandwich, som Guf fra Brundby Rockhotel havde lavet til os. Vi gik en tur i bakkerne og til stranden. På vejen hjem gjorde vi ophold ved et ishus, der lå fredeligt ude på landet, men havde mange besøgende.

Hjemme på hotellet var det tid til et hvil og komme i festtøjet til endnu en aften med 3-retters lækker mad. Og der blev igen sunget og snakket lystigt, da Allan Olsen jo desværre ikke kom og underholdt, så vi måtte selv klare det.

Vi sluttede af i et fællesrum over ved annekset, hvor vi boede, og nød i hyggeligt selskab med de andre de medbragte drikkevarer.

Rundt på egen hånd

Den sidste dag efter morgenmaden var det tid til at tjekke ud og sige farvel, da de fleste skulle med færgen ved middagstid. Vi havde valgt at køre lidt rundt på egen hånd, da vi aldrig før havde været på Samsø.

Vi besøgte den største gårdbutik, vi nogensinde havde set, og kørte gennem skove, hvor skovbunden var dækket af ramsløg, der blomstrede og duftede. Vi besøgte et flot gennemført Morganmuseum, gik ture ved stranden og sluttede igen af i Ballen, hvor vi købte friske fiskefileter med til hjemturen på færgen.

Dejlig tur med samvær blandt kolleger

Vi synes, det har været en dejlig velarrangeret tur. Det var tiltrængt for os, at vi endelig kunne komme hjemmefra.

Det var hyggeligt at være sammen med andre plejefamilier, hvor vi kunne få vendt meget, som de internt kendte til, men også et hyggeligt selskab, hvor der var plads til at snakke andet end børn og arbejdsvilkår.

Helt sikker et dejligt frisk pust at komme ud og opleve andet sammen med skønne kollegaer.

En forkælelsestur sammen med andre plejeforældre

Det har været overskriften på alle vores invitationer.

En tur uden børn, hvor der er tid til egenomsorg, en kærestetur og dybe samtaler og sjov med gode kollegaer - uden at blive afbrudt.

PLF har arrangeret mange forkælelsesture. Første gang mødtes på Villa Fjordhøj ved Skælskør. Iført sharon og champagneglas på høj stilk mødtes vi i kælderen til 38 graders dampbad. Så var barrieren brudt og snakken gik lystigt.

Gennem årene har vi været i Tyskland, på Ærø i København, Skagen, Helsnæs, Silkeborg og de sidste år er vi landet igen og igen på skønne Samsø. Vi har det fint i hinandens selskab, og vi behøver ikke at flyve og fare rundt for at finde et nyt sted hver gang. Samsø ligger midt i Danmark, så der næsten lige langt fra øst og vest. På Samsø findes Rockhotellet, et sted hvor alle føler sig velkommen og de arrangerer musik og giver os mulighed for at få én aften med musik og dans.

Der er forskellige med hver gang. Enkelte har været med næsten alle gange, men der er nye par med, som ånder lettet op og nyder weekenden. Weekenden er egenbetaling.

25. juni 2020

Betty Guldbrand