logo-image
For dine plejebørn: Læs spændende korte historier på mobilen

På SMSpress kan du læse, skrive og udgive direkte på mobilen. Det er en superspændende interaktiv platform, som kan få børn og unge, der ikke gider læse tykke bøger, i gang med at læse og måske også selv skrive korte tekster.

Stemmen er skræmt fra vid og sans. For noget grufuldt er ved at udspille sig oppe på kirkegården, hvor en hær af skelettere har rejst sig fra gravene anført af en … dreng. En spøgelsesdreng.”

Er teksten velkendt? Nej vel. Men den og mange andre tekster kan dit plejebarn selv læse på mobilen. På SMSpress ligger SMS-noveller, gys, digte og litteratur til mobilen.

Historierne er af en række anerkendte forfattere, der har skrevet specifikt til mobilen. Det er altså ikke historier, der er udkommet på anden vis og så senere lagt på mobilen.

Forfatterne er blandt andet Jacob Riising, Kim Fupz Aakeson, Sissel-Jo Gazan og Merete Pryds Helle.

 

Vær selv med til at bestemme handlingen

Historierne er inddelt i forskellige kategorier. Der er digte, historier for børn mellem 8 og 12 år og horror/gys/krimi. Og så er der interaktive sms-noveller, hvor læseren kan være med til at bestemme slutningen.

Du modtager typisk en SMS-novelle som besked sendt til din mobil fra hovedpersonerne i historien. Nogle gange er du en del af historien, andre gange er du en flue på væggen, alt afhængig af hvad forfatteren har tænkt, der skal ske. Der er altså ikke tale om almindelige bøger, der er ”klippet op” i beskeder.

Meget af mobil-litteraturen leger med virkelighedsbegrebet og mobilens tekniske muligheder. Det gør fortællingerne meget livagtige. Du kan for eksempel aflytte beskeder lagt på en telefonsvarer, få en besked fra en stalker, der skriver fra et ukendt nummer, eller selv påvirke fortællingens slutning.

Historierne koster typisk 20-25 kroner. Du kan også låne via biblioteket.

Læs mere om SMSpress

https://smspress.dk/

23. juli 2020

Karin Skolnik