logo-image
Mens vi venter på Barnets lov

Der skal være flere plejefamilier til udsatte børn, siger 23-årige Victoria Dam Lang. Hun frygter, at hun slet ikke havde været her i dag, hvis hun ikke var kommet i en god plejefamilie, og hun håber på en ny børnelov.

Jeg bliver så rørt over, at der er kommet mere fokus på de udsatte børn. Jeg var selv et udsat barn.  

Statsministeren er kommet godt ind på, hvad der danner os som menneske, nemlig vores familiebaggrund. Hum har understreget, hvor meget det betyder at have nogle trygge og gode omsorgspersoner. Desuden hvor vigtigt det er, at der er nogen til at hjælpe os, når vi råber op. Hvor vigtigt det er, at systemet vil os børn det bedste og ikke forældrene. 
Det er vigtigt for os, at dem der modtager os, når vi er allermest svage, er nogen, der vil os det bedste og har bedre vilkår. 

Det er så vigtigt, at der er flere plejefamilier til at modtage de udsatte børn. 

Livsvigtigt, at mønstret brydes

Det er vigtigt at have fokus på, at mønstret kan være for stærkt, da det kan bestemme de udsattes børns fremtid. Dette vil jeg personligt gerne understrege, da jeg ved, at hvis jeg ikke var kommet til Lis og Mogens dengang (mine gamle plejeforældre, som jeg kan kalde mor og far i dag), så var jeg ikke her i dag. 

Jeg er faktisk bange for, jeg ikke ville være i live, hvis ikke det, så det der er værre. Jeg ville være et meget dårligt sted i livet, som man ikke kan kalde et liv. 

Børn skal have hjælp i tide

JEG VED! Hvis alle børn havde støtte, som jeg fik det, og havde samfundet, systemet og nogle fantastiske gode plejeforældre eller andre personer i deres liv. Så har de en kæmpe, lys fremtid foran sig. HVIS!  Hvis man er der for dem i tide! 

Alle burde kende lille Jørgen, men systemet er der ikke for de små, når de har brug for det. 

Børn fortjener en chance

Hvis dette kunne lykkes, så er der mange børn, der ikke får skavanker efterfølgende, og som kan være en del af samfundet som alle andre. Derfor mener jeg, det kan betale sig og det gavner ALLE! Både store og små. Både voksne, ældre og børn. 

Derfor er jeg enig i, at systemet har fejl, som Mette Frederiksen siger. Systemet reagerer for sent eller slet ikke. For mange opbrud i plejefamilier, nye hjem. 

Dette har jeg oplevet! Min storebror blev fjernet som 5-årig, mens jeg lige kom til verden... Jeg kom først væk som 8-årig! Som 8-årig?? 

De vidste i forvejen, jeg ikke kunne bo der, dog skulle mine forældre testes for at se, om de nu var egnet som forældre. Det kostede dyrt for mig, ikke for forældrene. 

Det skal laves om! Jeg støtter Mette Frederiksen og håber, samfundet vil det samme. Børn har ikke valgt deres forældre, det skal ikke gå ud over dem og deres fremtid. 

De har fortjent en chance. Ikke forældrene.

Vitoria Dam Lange

 

 

FAKTABOKS

Hvem er jeg?

Jeg er 23 år, pige og har været anbragt i en plejefamilie ca. 8-9 år.

Der har været nogle bump på vejen. Dog har jeg været en del af familien i 18 år og er lige blevet adopteret af dem. 

De er grunden til, at jeg er en velfungerende pædagogstuderende og ungt menneske med en meget lys fremtid. 

Jeg har haft en side på Facebook i 7 år, hvor jeg har fortalt de gode og dårlige sider af at være anbragt. Derudover har jeg arbejdet i klub, SFO og nogle tilbud til børn og unge. 

Jeg ved, min plejefamilie har været med til at præge min fremtid, og det er derfor, jeg arbejder med børn og unge i dag. Dette er jeg evig taknemlig for, og jeg ved, at alle der arbejder i lignende job, I gør en forskel! 

Kæmpe tak for det!

 

Af Victoria Dam Lange

27. august 2020

Victoria Dam Lang