Må min kommune lade være med at udlevere handleplansmål?

Hvad har din kommune ret til? Du får her 3 nye spørgsmål og svar.
Se, hvad der som udgangspunkt gælder for dig som plejefamilie.

Må min kommune lade være med at udlevere handleplansmål?
Nej, det må den ikke!
Det er et lovkrav, at anbringelsesstedet får udleveret relevante dele af handleplanen.
Plejefamilien selv må dog ofte rykke for handleplanen, eller også er handleplanerne så forældende eller så overordnede, at de ikke kan bruges i det konkrete arbejde med barnet.
PLF opfordrer til, at man som plejefamilie er opmærksom på at anmode kommunen, gerne på skrift, om handleplanen. Hvis den er forældet, skal plejefamilien bede om at få den opdateret.

Det er også et opmærksomhedspunkt fra Socialtilsynet og vil trække ned i tilsynsrapporten, hvis der ikke foreligger en handleplan, også selvom det er kommunen, der ikke har sendt den til plejefamilien.

 

Må min kommune udbetale lomme/tøj penge til plejefamiliens konto?

Ja, det må den gerne!

PLF anbefaler, at du som plejefamilie opretter en konto til barnets tøj og lommepenge, så du kan fremvise kontoudskrift for barnets penge.

Vi har haft en sag, hvor plejemor er blevet beskyldt for igennem 4 år ikke at have givet plejebarnet lommepenge osv. Plejemor har ingen dokumentation, hun kan fremvise, så det er påstand mod påstand.

Kommunerne vælger ofte at udbetale til plejefamilien, blandt andet da penge på et barns NemKonto fortsat giver mulighed for forældretilgang.

 

Må min kommune ændre samvær fra hverdage til weekender og kræve, at jeg skal køre/deltage?

Ja, det må den godt.

Anbringende myndighed har alene kompetencen til at fastsætte samvær, herunder også i weekender og med plejefamilien som transport. Plejefamilien har en høringsret, som der ikke er formkrav til, dvs. en telefonopringning kan betragtes som høring, inden ændringer af et samvær.

23. februar 2021