Vi er stolte af at PUP blev til

Skrevet af PLF

december 18, 2022

En skræddersyet pædagogisk arbejdsmarkedsuddannelse til plejefamilier blev en realitet, da PLF og professionshøjskolerne UC SYD, UCC og VIA i 2017 satte sig sammen for at designe den helt rigtige pædagogiske AMU-uddannelse til familieplejere. Det blev kulminationen på en stærk indsats fra PLF for at få etableret en længere uddannelse for familieplejere.

Ingen vidste dengang, om der ville være efterspørgsel på sådan en uddannelse. Men det stod klart at holdene er blevet fyldt op på de steder, hvor uddannelsen er udbudt både øst og vest for Storebælt.

-Vi kan se, at samarbejdet er et rigtig godt match. Plejefamiliernes Landsforening har kontakt til mange plejefamilier og ved hvilke behov, deres medlemmer har. Og som professionshøjskole er vi trænede i at lave pædagogiske uddannelser til mange forskellige målgrupper, siger Hildur Edelberg, som er AMU-koordinator og underviser på UC SYD.

En del af forklaringen på, at mange har fundet vej ind på uddannelsen er ifølge Hildur Edelberg, at rammerne er lagt præcis, så de passer til plejefamiliernes hverdag.

Nuværende medlem bestyrelsesmedlem Maja Oxholm var meget i dialog med Hildur Edelberg om en plejefamilie uddannelse i forbindelse med at hun deltog på kurser på UC Syd i Esbjerg fra 2010 – 2012. Maja Oxholm beder dengang Hildur Edelberg tage kontakt til PLF med ideen.  Derved startede forhandlinger op med daværende formand Thomas Vorre og daværende bestyrelsesmedlem Peter Sørensen.

Uddannelsen er gratis, hvis man har en erhvervsuddannelse eller er ufaglært. Men har man fx en pædagoguddannelse bag sig allerede, koster det som udgangspunkt kr. 8.000 pr. modul, dvs. i alt kr. 30.000

Nu skriver vi 2022 og PUP er populær som aldrig før. Til årsskiftet starter plejefamilier med længerevarende uddannelse op på PUP over hele landet . Det lader sig gøre pga af SATSpulje midler som er givet til PUP uddannelse. Det betyder at plejefamilier med lange uddannelse også får betalt uddannelsen.

I dag sidder Maja Oxholm selv i bestyrelsen, og idag hende der har kontakten med UC Syd. Maja fortæller at det gør hende stolt, at uddannelsen er blevet til, samt at PUP er blevet en succes over hele landet.

Læs her artikel fra 2018 ;https://www.ucsyd.dk/pressemeddelelser/ny-uddannelse-til-familieplejere-er-populaer

Læs også; https://www.ucsyd.dk/files/inline-files/PUP%201%20-%2022122017.pdf?fbclid=IwAR2nDpEjcfeCow4dUE5ojRjE_Kkyr8FwaMGUIMuiqBm0alEYfqUU6j3vcyA

Uddannelser 2023:

UC Syd PUP Info & Holdoversigt 2023

ZDB PUP_forår 2023 – wcag (1)

Bornholm https://www.brk.dk/Nyheder/Sider/Ny-uddannelse-til-bornholmske-plejefamilier.aspx

Via https://www.via.dk/efter-og-videreuddannelse/socialt-arbejde-og-socialpaedagogik/plejefamilie?themes=1C39A31B0B1A4E4C8E01BA497E9FD547