Pensionsordning til Plejefamilier

Nu kan du spare op til din pension

 

PLF underskrev før Corona-krisen en aftale med Sampension om en pensionsaftale. Vi har desværre ikke haft mulighed for at kontakte vores kommuner om aftalen, da de jo har været delvist nedlukkede indtil nu.

Hvis din kommune godkender aftalen 

PLF vil sende et forslag til godkendelse til de kommuner, som vi i første omgang er i dialog med. Hvis I gerne vil have en sådan pension tilknyttet jeres lønaftale, skal I kontakte jeres Børne og Familieafdeling og bede dem om at kontakte PLF. Så sørger vi for forbindelsen til Sampension.

Hvis en kommune skal indgå en aftale med Sampension, koster det ikke kommunen noget. Det eneste, de skal acceptere, er, at alle plejefamilier får tilbudt aftalen. Dette gælder nuværende kontraktansatte samt kommende. I skal som plejefamilie vælge pensionen til og indbetale minimum 4 procent af jeres løn i pension. Det er tilladt at indbetale et større beløb. Det er ikke et krav at plejefamilien er medlem af PLF eller at de bliver det.

Kommunen giver ikke noget til pension. Så den procentdel, du får indbetalt, går fra din egen løn. 

Hvis din kommune ikke godkender aftalen
Ønsker din kommune ikke at indgåenaftale, kan alle medlemmer af PLF  en opsparingsordning med Sampension. Til den individuelle aftale indgår ikke de inkluderede forsikringer.