Når fællesskabet er smukkest.

Privat foto

Skrevet af PLF

september 21, 2022

Fællesskabet er et afgørende fundament for at man trives og føler sig tilpas socialt, at man lader sig udvikle til at man har det sjovt, og man skaber nye relationer.

PLF-camp, er med fællesskab og venskaber i højsæde, barn som voksen. Fællesskabet er et afgørende fundament for at man trives og føler sig tilpas socialt, at man lader sig udvikle til at man har det sjovt, og man skaber nye relationer. Og lige netop i år er der igen opstået nye venskaber på kryds og tværs over hele landet. Det er så rørende at se børn udveksle telefon nummer for de store samt at de små skaber det mellem plejefamilie til plejefamilie.

”Lige børn leger bedst” siger et ordsprog, men det er nu ikke bare et ordsprog. Her er bare børn der klikker sammen, det er helt tydeligt på vores camp. Der er ikke så mange spørgsmål og ord mellem dem. Konflikter så vi ikke hvilket er meget fantastisk.

Man bliver meget rørt når et barn kommer og fortælle mig: ”jeg var her også sidste gang og der fik jeg en ny ven og han er her også. Jeg vidste ikke om han kom – men han er her og jeg er så glad.”

Så er der også en anden dreng der fortæller: ”min ven fra sidste år har skrevet og face time sammen siden sidste gang, vi er her begge to igen”. ”En pige fortæller; jeg har ikke sovet i flere dage, jeg har bare glædet mig så meget og en fortæller mig jeg elsker at være her og jeg vil altid være her.” ”En pige fortæller: jeg er her for først gang og skal helt kart være med igen for det er så fedt” – der er så mange solstrålehistorier fra vores camp som nu er den 5. vi afholde.

Ja dette oplever vi på PLF Camp som i år var på Ribe Camping, igen. Det er blevet en fast tradition at afholde denne weekend i september i plejebørnenes tegn. I år var det weekenden 16-18 september. I år var vi 139 personer tilmeld som kom fra 33 familier fra hele landet.

Programmet ligner til forveksling programmet fra sidste år, og det er for at børn kender programmet når de først har været med en gang.

Vi mødte op fredag men I år var der en nyhed og det var laanparty, det blev en succes. Her hyggede ca. 12 drenge sig, med deres medbragte pc/PlayStation, og plejeforældrene i den anden ende af lokalet.

Lørdag formiddag var først plejemødre på en women-walk og derefter plejefædrene på Men-walk, og her gik snakken lystig fra første minut. PLF bød på ind på cafeen til kaffe vand eller en øl. Her kunne der fortælles om det PLF arbejder med lige netop nu, og her var spørgelysten stor.  På disse gåture er det også muligt at snakke fagsnakken uden børn er til stede.

Først på eftermiddagen var der Krea hvor der i år var tryk på t-shirts og grydelapper. Der blev lavet så mange fine kreationer – tror faktisk mange julegaver blev lavet til mor og far.

Til de mindste sad Nichlas og pustede balloner op og lavede hunde, sværd eller hjerter i lange baner. 

Kagebordet var igen i år noget der fik børn til at spærre øjerne op, der var ikke mindre end 8 kagepersoner og 2 bradepandekager.

Mens kagen blev indtaget, kunne lyden af brandbil høres og det bragte også glæde og alle børn skulle ud og se den røde bil og holde vandslangen.

 

Aftensmaden rullede ind præcis kl. 18.00 og menuen var ”Død gris” (døbt af pb på 3)

Den Helstegt pattegris var mør og saftig. Der var kylling til dem der ikke spiser grisekød.

Aften er ikke en fest aften, for alle børn var trætte og senge klar efter en lang god dag med masser aktiviteter og leg med nye kammerater.

Der er allerede grobund for en PLF Camp i 2023 og datoen er sat til d. 15, 16 & 17 september 2023 på Ribe Camping. Alle deltager har egenbetaling af kost & logi, og hytter lejer man selv på Ribe camping – først til mølle. Mange triller også campingvognen eller autocamperen med sig.

Vi glæder os nu til PLF Camp 2023.